Nyårsafton

Då var det första dagen på 2008 nu då.
Nyårsafton har vi överlevt och hade en riktig kanon kväll, men vi saknade familjen Lingemark.
Vi fick lite brådis här på eftermiddagen eftersom hela familjen sov till 15.00, men tillslut blev vi fest fina i alla fall.



I snöfall tog vi en rask promenad till Enbrands, och när vi väl kommit in och fått av oss ytterkläderna och så, skålade vi välkommen med lite Moet och jordgubbar. Barnen busade och lekte....och hittade chipsskålen.



Till förrätt blev det toast skagen som sköljdes ner med Moet, mycket gott.....mums
Och till varmrätt fick vi oxfilé med rödvinsås och potatisgratäng med en fantastiskt god sallad av b.la melon och avocado, och till det drack vi givetvis Château Belgrave, som alla tyckte smakade fantastiskt gott.
Och efterätten var hemmagjord chokladglassmaräng, ja behöver jag säga att det var läckert gott????? Mmmmmm det vattnas i munnen bara jag tänker på det.

En jättegod middag i ett fantastiskt trevligt sällskap. Och alla barnen uppförde sig exemplariskt, givetvis lite bråk och kiv men mest höll de sams och lekte fint. Och Emil var ju särskilt förtjust i bilbanan som fanns på plats, och Gry ägnade sig åt fyra i rad och att köra traktor.

        


Vid 20.00 tiden hade vi lilla nyår och killarna klädde på sig och gick ut och sköt av lite raketer. Fulla av förväntan gick de ut...........



Men OJ vad läskigt det var....Det pangade ju jätte högt och de små killarna blev lite rädda och lessna. Men när de väl var inne i tryggheten igen så var det ju faktiskt lite häftigt och mycket spännande.

Emil var vaken hela kvällen, men lilla Gry orkade inte riktigt och vid 22-tiden tog hon en tupplur.
Tiden bara försvann och vips så var klockan 12.00 och det var dags att öppna lite mera bubbel och skåla in det nya året. Och Gry vaknar förståss av allt pangande och vill också vara med.

image136

Sedan satt vi kvar och snackade lite strunt och klockan var närmare 02.00 innan vi kom iväg hemmåt.
Emil slocknade direkt han kom i vagnen, men Gry låg vaken och tittade på de stora snöflingorna som föll i natten. Hon fnittrade lite förtjust när vi väl var hemma och la henne i sängen, hon vände sig om och somnade bums. Emil rörde inte en min när jag klädde av honom och la honom i sängen.

Och hemma i vårat hus så var det fullt röj hos grabbarna som bor två trappor längre ner, tror nog att de höll hela huset vakna. Vid 4-tiden kroknade deras gäster och började röra sig hemmåt, och förmodligen så hittade de lite kvarglömda raketer på utvägen för vi 4.30 så pangades det förfullt utanför! Men sen fick vi äntligen sova.......

Emil och jag började vakan vid 8-tiden och klev upp vid 8.30. Gry kom utsmygande vid 9-tiden och vid 9.30 väckte barnen Nicke. Vi gick upp och åt lite frukost och landade sedan i soffan, ett mycket trött gäng satt där och kollade på Bolibompa. Och vid 11-tiden gick vi och la oss igen och sov till 14.30........Jätte skönt!

Kommentarer
Postat av: Katja

Låter som ett jättetrevligt nyårsfirande.
Lustigt här då. 67 000 raketer skulle fyras av inom 8 minuter ( Madeira skulle försöka slå världsrekord ) och jag var grymt orolig för hur gabriel skulle reagera. Men han SOV sig igenom alltihop!! Och då skallrade rutorna härinne. Bokstavligt talat. Ungar är ju lustiga hehe.
Puss

2008-01-01 @ 20:21:16
Postat av: Anonym

trevligt värre :D och vilken snygging emil är då:), nyklippt och fin.

2008-01-02 @ 00:00:21
Postat av: Enbrands

Det var väl en alldeles utmärkt sammanfattning av kvällen och natten, och som sagt, det hade varit roligt om fam Lingemark hade varit här också!

Jag tror att jag ska göra den där maränggrejen en gång till, bara för dig! Vi kan dela på den. Om vi väntar tills jag har slutat amma så kan vi klämma en flaska Moet till den också. Är du på?

Kram

2008-01-02 @ 20:17:40
Postat av: Anonym

Hahahah...behöver du ens fråga??? Klart jag e på, choklad och bubbel....kan det bli bättre?????
*dreglar*

2008-01-02 @ 20:23:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0