Spårvägsmuseét

Trotts att jag var galet trött i morse och hellst hade stannat kvar i sängen så kom vi i väg hela familjen redan vid 10-tiden. Och dagens projekt skulle bli Spårvägsmuseét. Och vilket ställe och vilken succé. Tåg, bussar och spårvagnar i alla modeller och varianter och i de flesta fick man gå in och kolla och provsitta. Men det var ju inte utan att man kännde sig lite gammal, för numera så står Roslagsbanans vagnar som man åkte i som barn på museum och bussarna som man plingade i genom att dra i snöret lika så........ Så det var en nostalgitripp utan dess like. Och där fanns en mini tunnelbana som kostade 10 kr per åktur. Men den blev inte alls den hit hos Emil som jag hade trott, han ville inte ens åka!!!!!!! Och tur var väl det för när det var dags för oss att åka, ja det blev ju bara jag och Gry som ville, så ville den inte mera. De sa att de hade haft problem med den ett tag och nu gav den upp. Men jag och Gry han åka en liten bit, den bästa, som var genom en tunnel.
Och det var så många fotolägen att det var inte klokt, men det var inte bara mini tunnelbanan som gett upp just idag, utan även våran kamera.
Där fanns förarhytter där man kunde "köra" både tunnelbana, pendeltåg och spårvagn. Och i tunnelbanan hade de en tv skärm som vindruta som filmade tunneln och perongerna så man körde nästan på riktigt. Och man kunde stämpla biljetter i tunnelbane spärren, och 5 bord med briotåg fanns det att leka med. 

Och som en glad överraskning så fick vi veta när vi gick in att i detta entré pris ingick även entré till leksaksmuseét, och där inne fanns det ju ännu mera tåg och massa annat kul.

Där fanns enklare mat och fika att köpa, och så fanns det plats för att äta medhavd matsäck vilket vi hade. Så vi festade loss på varmkorv med bröd.
Och det som var mest förvånande var ju att det kostade nästan ingenting, för vuxna kostade det 30 kr att gå in och barn kostade gratis. Och inte ens fikat och maten tog de några överpriser för, som de gör på de flesta museum här i Stockholm.
Så dit lär vi gå många gånger till, och fick Emil välja så gick vi tillbaka dit i morgon.

Det blev en heldag där för oss, och på väg hem i bilen somnade båda barnen och sov som medvetslösa i över en timme så vi passade på att ta en sväng igenom Sigtuna och Märsta när vi ändå var ute och åkte bil!!!!! Och vi var båda ganska överens om att Sigtuna ser faktiskt riktigt mysigt ut....kanske man ska spana in det lite närmare?!?!!


Kommentarer
Postat av: Katja

Sigtuna är jättemysigt. Skulle nästan kunna tänka mig det själv faktiskt.
Ja, själv somnade jag på soffan 19,00 efter nattat Gabriel och sov till 21,30 när Fredrik tyckte det var dags att pallra sig upp i sovrummet istället.
Vad mycket det finns för oss att göra när vi kommer hem :-) Massor med bra tips från dig hehe.
Puss

2008-01-03 @ 21:47:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0