Städa städa varje fredag.......

I dag så struntade jag i att gå på någon morgonpromenad och började min kamp mot Hasse, ja nu ska han ut!!!!!!
Förstår att endel lyfter frågande på ögonbrynet och undrar varför?!? Men jag står helt enkelt inte ut i denna röra och här har jag ju chansen att få städa i fred utan att Emil och Gry ska hjälpa till. Ska bli bättre på att ligga på sofflocket nästa vecka....lovar!
Gick igenom ungarnas leksaker och slängde allt som var trasigt t.o.m Emils älskade gaffeltruck åkte i soporna och ska bli koliox i sopbilen. Nä trasiga leksaker är inget att spara på.
Började att plocka ihop deras fina mumin hus & båt & badhus så att de skulle vara fina där de pryder sin plats. Men slutade ganska snart med det då jag insåg att det kommet att ta en hundradels sekund innan alla miljarder delar ligger utspridda överallt. Så ja nöjde mig att bara slå ihop dom och ställa dom på rad där de ska stå, och alla lösa ting fick ligga kvar i lådan.
Och det är verkligen inte klokt vad mycket grejjer barnen, och vi vuxna har. Trotts att jag flera gånger om året rensar och slänger trasigt, skänker eller säljer bort sånt som är helt och rent. Vilket sjukt överflöd vi lever i!

Häromdagen när jag hämtade barnen på dagis så satt Gry i mitt knä och en annan mamma blev nästan full i skratt när hon tittade på oss och sa att det är nästan läskigt vad Gry och jag är lika, att vi ser ju precis likadana ut. Ja eftersom Gry är ett otroligt vackert barn så säger ju det endel om mig......Hahaha
Det där med likheter är ganska kul, mina systerar och jag har enheldel likheter och endel olikheter också förall del.
En av oss har ju levt liiite längre än oss andra och vet liiite mer än oss andra och det kan vi aldrig ta ifrån henne. Det finns perioder av våra liv då vi utseendemässigt varit fånigt lika och folk snudd på tagit fel. Och sen finns det ju systrar som skriver lysande resultat på högskoleprovet, en av dom skrev faktiskt hela 2.0 svårt att skriva bättre än det. Där upphörde visst likheterna med lillasyster......
Ja jag är glad över att jag har just de systrar jag har och är stolt över att de är så duktiga och snart ska vi ses bara vi systrar över en middag då en av dom visst blir ytterligare ett år äldre, 25 tror jag visst att det var va?
Ser fram mot att få komma och avnjuta en härlig middag med tillhörande efterrätt (hoppas jag) i den otroliga vindsvåningen på Södermalm ;-)

Kommentarer
Postat av: Lia Florenz

Jag håller på med en undersökning i skolan, och det skulle vara jättegulligt om du skulle kunna svara på nåra frågor om hälsa i min blogg!

Om du inte orkar/vill så får du ha en fortsatt bra dag :)

2008-01-18 @ 10:21:25
URL: http://FLORENNZ.blogg.se
Postat av: tjidtjie

Jag brukar ge bort gamla leksaker till dagis. De brukar bli glada att få nåt "nytt"

2008-01-18 @ 12:55:21
URL: http://metrobloggen.se/tjidtjie
Postat av: Hanna

Nu blir emil ledsen! jans gaffeltruck!:O
Men du besök min hemsida!

www.freewebs.com/hannassmycken

2008-01-18 @ 17:47:05
Postat av: Nina

Vilken fin sida du har gjort Hanna och vilka smycken sen då, jätte fina.
Men hur loggar man in för att skriva i gästboken?

2008-01-18 @ 17:54:25
Postat av: Katja

Ska genast kolla in Hannas sida.

Angående att ge bort saker så finns det ju tyvärr en hel del barnhem här där fattiga barn hamnar, för att föräldrarna inte vill eller kan ge dom mat för dagen.
Så vårt blivande dagis har insamling 2 ggr per år då man lämnar in alla gamla ( inte trasiga ) leksaker och kläder osv.
Sen lämnas det till barnhemmet och alla dagisbarnen är väldigt involverade i allt, vilket är ett mycket bra sätt att göra barnen medvetna om de som har det sämre ställt.
Som tur är finns det inte ett sånt behov i Sverige, och det får man vara tacksam för.

2008-01-18 @ 20:16:18
URL: http://pucko73.blogspot.com
Postat av: Nina

Ja det där med välgörenhet kan man aldrig börja förtidigt med. Emil får alltid välja ut minst en leksak som han fortfarande använder som han får ge till något barn som inte har några egna leksaker. Vi har ju några eldsjälar här i Edsberg som samlar leksaker och kläder till barnhemsbarn och andra fattiga i Lettland. Det finns alltid någon som har det värre än en själv.

2008-01-18 @ 22:31:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0