Hemma igen.......

........och semestern har bara börjat!!!!!!!

Efter en helg full av lantluft är vi alltså hemma igen. Midsommarafton var bra för de flesta förutom för mig, ja fram till lunch var det bra även för mig men sen blev jag nerkliubbad av huvudvärk och blev liggandes resten av dagen och natten. Ja så kan det vara ibland, det är bara att bryta ihop och gå vidare.

I torsdags eftermiddag så känndes det som om vi aldrig skulle komma iväg. Ja för som vanligt var det ju som en fullständig överraskning att midsommarafton var dagen därpå, så packa och så fick jag ju göra efter jag hämtat barnen på dagis.......Att man aldrig kan bli varskodd i tid när det är något, alltid får man veta allt i sista minuten. Allitd samma sak, födelsedagar, julafton, midsommarafton.....hur ska JAG klunna hålla reda på när allt är!!!!!!!! Hmmm ja min familj är ju inte direkt kännd för att planera saker i god tid.........Men det brukar lösa sig.

Ja tillslut hade vi packat bilen och nu skulle vi bara få in ungarna. Och då, just DÅ ramlar Emil och slår huvudet i asfalten och blodet bara sprutar. Jag står och håller handen under såret och innan Nicke fått fram något papper så är handen full av blod. Jag började tro att det inte skulle bli något midsommarfirande i Morgongåva, utan en kväll/natt på Astrid Lindgrens i stället. Bar upp pojken igen och försökte se i allt blod hur det såg ut, men såg absolut ingenting för allt blod som bara rann överallt. Så jag ställde honom i duschen och tvättade honom ren och förväntade mig det värsta. Fick tvätta håret två gånger innan jag fått bort blodet och då stod jag där lite förvånad, för allt detta blod kom ur ett litet litet hål. Förmodligen hade han landat rakt på en vass liten sten som spräckt ett blodkärl. Tejpade ihop såret med lite steri-strip och sen vare det iväg ner till bilen igen.
Ja klockan han bli 19.30 innan vi kom iväg, så några midsommar köer var det inte tal om. Ja lite mer bilar än vanligt var det ju men mer än så var det inte.

Det blev en sen kväll för ungarna, ja klockan var nog över 23.00 innan Emil somnade.
Man hade ju hoppats på att barnen skulle sova riktigt länge på morgonen, men det gjorde de ju INTE. Nä klockan 6.30 tyckte de att det var lagom att gå upp. Hade lite huvudvärk redan när jag vaknade men tänkte inte så mycket på det utan trodde att det var kroppen som behövde kaffe.

Vi käkade frukost och en efter en vaknade till liv och kom och gjorde oss sällskap. När alla ätit så var det dags att börja få fasom på midsommar firandet. För männen innebar det att knäcka en varsin öl men jag nöjde mig med att ta en dusch!!!! Hehe ja hade det inte varit för den begynnande huvudvärken så hade även jag tagit mig en pilsner och så här i efterhand så kanske det hade varit bra, ja vad vet jag.

Potatis skulle skrubbas, midsommarstången kläs, nubben skulle på kylning.
Barnen var så trötta redan vid 10-tiden så det var inget annat att göra än att söva dem, och länge och väl sov de, och de vaknade lagom tills sill-lunchen var serverad, som vi åt utomhus.
Kännde att huvudvärken började hammra mer och mer så jag avstod både nubbe och pilsner, men njöt av den goda lunchen som jag åt både för snabbt och för mycket av. 
När lunchen var avklarad då dundrade huvudvärken på ännu mera så jag tog mig två alvedon och smet iväg för att vila lite, och hoppades på bättring.
Så när det var dags för kaffe, tårta och jordgubbar så tog jag mig upp igen och fikade lite. Men det var också det sista jag gjorde denna midsommarafton, för sen tog huvudvärken över och golvade mig fullständigt och det var inget annat att göra än att lägga sig. När jag tittade känndes det som om ögonen skulle trilla ut och när jag blundade var det som om ögonhålorna var för små, så hur jag än gjorde så var det pest. Och hela tiden var det något som hammrade ilsket ovanfär mitt vänstra öga. Ja så det var den midsommar aftonen det, inte så värst kul men heller inte så mycket att göra åt.
Nicke kom in till mig på kvällskvisten och gav mig lite grillad hallomi och ett glas av världens godaste mjölk så att jag fick något i magen.
Ja natten gick och sömnen kom.

Klockan 6.30 tyckte ungarna att det var dags att vakna, och jag vågade knappt känna efter hur jag mådde. Nä jag var inte helt hundra men bra mycket bättre än kvällen innan, ja om man säger som så så kunde jag i alla fall stå på benen så det var bara att kliva upp och fixa frukost till barnen och kaffe till mig. Och en efter en vaknar resten av huset, eller ska jag säga husen eftersom det är två, till och kom och gjorde mig sällskap. Och ingen verkade ha firat allt för hårt vad jag kunde se.

Jag och Nicke lämnade kvar barnen och åkte iväg till Karlssons och shopade lite, och så tog vi en sväng till Heby och köpte dagsfärska jordgubbar.
När vi var tillbaka igen var det dags för att tända grillen och grilla lite korvar till lunch.
Eftermiddagen bestod av att slappa och njuta av solen som tittade fram då och då och njuta av dofterna som kom från de tre laxarna som min pappa, mamma och farbror Erik höll på att röka till middag.
Och när den väl var fördig rökt så avnjöts den tillsammans med färskpotatis och romsås och sköljdes ner med ett förtjusande vitt vin som slank ner oroväckande lätt!!!!!
Och till efterrätt så blev det förståss jordgubbar och vaniljglass....mums!

Och sen blev vi sittandes kvar vid köksbordet drickandes det ena glaset vin efter det andra, ja nu kan jag ju bara tala för mig själv, men jag fick i mig både ett och tre och fem glas vin och blev allt pratigare och fnissigare. Fast värre än så blev det inte och jag tog mitt förnuft till fånga och bytte ut vinet mot vatten och sen var det hopp i säng.

Och tänk, idag sov mina barn till 8.30......vilken härlig överraskning. Och när jag klev upp så var kaffet klart och alla andra uppe. Och lite förvånad var jag över att jag faktiskt inte var bakis, hade faktiskt väntat mig ett visst illamående och en viss huvudvärk, men det uteblev. Och det är inte jag lessen över.
Vädret var så fint att de flesta åt frukost ute i trädgården men jag insåg att det bara skulle bli jobbigt med barnen så vi åt inne och gick ut sen. Så kaffet tog jag i solen, och där i solen blev jag sittande, för det var såååå skönt. Och hela förtmiddagen bara susade iväg och vips var det dags att ge barnen något att äta och sen få dom att sova en stund.
Medan de sov så gjorde vi i ordning lunch till oss andra, skrubba mer potatis och plocka fram resterna av den varmrökta laxen. Och Gry vaknade lagom tills det var dags att äta så hon fick sig en andra lunch och var inte ett dugg lessen över det.

Till kaffet åt vi jordgubbar och vanilj kräm (vispad grädde blandad med vaniljsås), själv skippade jag krämen och skottade i mig de smultron söta dagsfärska jordgubbarna.

Sen började det vara hög tid för oss att tänka på refrängen, och säga hejdå till alla som vi tillbringat helgen tillsammans med. En härlig midsommarhelg om man bortser från min huvudvärk, med fint väder, trevligt sällskap och med massor utav god mat och dryck. Och en hel nöjd Emil som fått vara med i ladugården och mjölkat korna.

Väl hemma så blev det pizza och kebabrulle till middag då ingen orkade laga någon mat. Och nu ska jag bara njuta av vetskapen av att jag INTE ska upp till jobbet i morgon.....för jag har SEMESTER.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0