Regnet kommer om natten

Precis som när man var liten så regnar det om natten och solen skiner om dagen. Det är så härligt att vakna till doften av nyregnat och se hur solen glittrar i det regn våta gräset och se hur marken torkar på ingen tid alls.

När dagen börjar med en klasrblå himmel så vill i alla fall vi inte vara inne och göra nyttiga saker som att städa. Nä en perfekt dag för en picnic såg det ut att vara, så jag gjorde i ordning lunch att ta med. Och det blev sommarens stående picnic lunch, pasta med kyckling och färsk basilika, vitlök, mozzarella och rostade pinjenötter ihop blandart med några matskedar cremefraich franska örter. Sååå gott, jag rekomenderar det till alla som ska ha picnic i sommar. Ja förra sommaren då vi köpte oss en mat-termos så var den stående lunchen varmkorv med bröd!!!!!!!

Sen packade vi in oss i bilen och for till utsiktsplatsen på Arlanda, och där på Arlanda var även familjen Johansson  tidigt i morse och checkade in och for till Bulgarien, trevlig resa önskar jag dom.
Vi käkade och kollade in flygplanen som landade på nära håll. När vi var mätta och belåtna och sett klart på flygplanen och vinkat till piloterna så åkte vi till Bögsgård. Där hade vi tänkt ta oss en kopp kaffe, men på Heléns café så var det sommarlov och stängt. Men vi tog oss en titt på djuren och strosade där ett tag. Sen fick det bli en glass i biltvätten, ja det är ju ett skräckblandat nöje det med.

Och innan vi var hemma så hade klockan blivit 15.30 och nästan hela dagen har gått, och vi är alla lite trötta och slöa just nu men ska ta oss i kragen och börja laga lite middag om ett tag. På menyn står det Isterband och dillstuvadpotatis med rödbetor, mums!

Och i morgon ska även jag och barnen åka utomlands, ända till Åland ska vi åka över dagen tillsammans med Maarit, Lenita och hennes pojkar och Elisabet och Johan och deras pojkar. Ser fram emot en heldag i trevligt sällskap, synd bara att alla pappor inte kunde följa med.....ja vissa måste ju visst jobba och dra in lite stålar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0