Som en ny människa

Vilken underbar helg! Så härligt vi har haft det, vart enda minut har man bara velat suga tag i och hålla kvar en stund till. Ja det här var helt klart den bästa pressent jag någonsin har gett bort i alla fall.

Maarit kom hit igår (lördag) vid 10.30 tiden och så fort vi kommit i ordning och hade packat ner det vi skulle ha med så stack vi iväg. Vi började med att bara pusta ut över en lunch på kinesen på tu man hand i lugn och ro innan vi gick till hotellet och checkade in.
Och när vi kommer upp till vårat rum så möts vi av en väldigt glad överraskning, det är inte bara ett hotell rum vi ska bo i uten i en svit. Ja det kunde ju ha börjat sämre om man säger så. Vi hinner slå oss ner en liten stund och bara njuta av tystnaden ett tag innan det var dags för oss att infinna oss på Hälsobadet. Där visste vi inte riktigt vad vi hade att vänta oss då jag köpt ett spa-paket där de bara beskrev de olika behandlingarna kort. Men även här blev vi ju glatt överraskade.
Vi började med ett ljuvligt doftande kur-bad i jaccuzzin i skenet av levandeljus och avkopplande musik i bakgrunden. Sen var det bara att lägga sig bekvämt på massagebänken där rygg, nacke och axlar fick sig en rejäl omgång med härlig massage, och länge höll de på. Sen fick vi vända på steken och få oss en ansiktsbehandling och ansikts massage. När det var klart så ville man just inte kliva upp och gå därifrån, man var så avslappnad och behaglig i hela kroppen. Satt och mös i våra badrockar på relaxavdelninge en stund efteråt innan vi gick ock bytte om och gick tillbaka till vårat rum.
Väl inne på rummet så öppnade vi en flaska champagne som vi tagit med oss. En flaska i 1000 kr klassen som Nicke en gång fått när han slutat på ett jobb och som han sparat i alla dessa år i väntan på det rätta tillfället. Och just nu infann sig det absolut rätta tillfället och det var dags att dricka upp den, och givetvis hade vi ställt den på kylning innan vi gick iväg, så när vi kom tillbaka var den alldeles perfekt.Och vi var båda rörande överrens om att det var det absolut godaste vi någonsin druckit. Ja den drycken blir svår att slå.
Och just som vi fyllt våra glas och lutade oss tillbaka och njöt av denna otroliga dryck så knackade det på dörren. Något förvånade så tittade vi undrande på varandra och Nicke gick och öppna, och in kommer en kvinna med en bricka fylld med jordgubbar, choklad och vindruvor och till det hade hon lite mousserande vin. Vinet ställde vi åt sidan men resten kunde ju inte ha kommit mera lägligt, och ja det smakade riktigt bra till våran champagne.

Klockan 19.00 hade vi ett bord bokat restaurangen för en tre rättersmiddag som var så otroligt god och väldigt annorlunda. Man skulle lugnt kunna kalla det cross-kitchen. Till förrät var det sill-bruchetta med choklad-balsamvinäger. Ja jo jag rynkade lite på näsan till en början men slutade genast med det när jag smakat första tuggan, så otroligt gott och de olika smakerna blandades perfekt i munnen.
Varmrätten bestod av fläskfilé på en bädd av rattatouille som var uppvispad med lite bearnaise sås och spettsad med chili, och allt toppat med kräftstjärtar och en morots timbal till det. Även det så otroligt gott med många olika smaker som gifte sig så fint i min mun, och till detta så delade vi på en flaska rött vin.
Och till efterrätt så var det kaffe-pannscotta med annanas sorbet, och jag tog en kaffe och Nicke tog en irish coffee till det. Och när efterrätten var slut så var vi så proppmätta att det var inte riktigt klokt.

Och hur vi spenderade resten av kvällen och natten tänker jag inte gå in på här.
I morse så avslutade vårat besök med en dignande frukost buffé som innehöll allt som man kan tänkas önska sig till frukost.

Sen var det bara att återgå till verkligheten och åka hem, och när vi kliver av bussen så står där Maarit, Emil och Gry och väntar på oss och blir så glada över att se oss. Vi var ute en liten stund i det fina vädret innan vi gick in för att göra lite lunch till barnen. Och när de ätit och Gry sovit en liten stund så åkta vi till Stinsen för att låte Emil göra ett besök hos frisören. Ny klippt och stilig så åker vi iväg hela högen till Vaxholm för att äta årets första mjukglass och njuta av denna högsommar värme som infunnit sig över Stockholm. Så tivolivåfflor till alla som orkade äta, och vem orkar inte det?????? Strosade runt där lite och kollade på båtar och mororcyklar och bara njöt i största allmänhet.

Och i Bromma när vi skjutsade hem Maarit så bjöd hon oss på middag på grillen, om än en lite stökig middag med lågt blodsocker hos var och varannan och trötta barn, men innan vi åkte så var vi alla mätta.
Och väl hemma så var det  bara att ställa barnen i duschen och sen stoppa dom i säng.
Och själv känner man sig som en dö sill nu och undrarar vart helger redan tagit vägen, ja tiden går fort när man har roligt och i morgon väntar en ny vecka med nya utmaningar.

Kommentarer
Postat av: Katja

NU är jag verkligen avis....Men det var ni värda. Puss

2008-06-01 @ 23:22:05
URL: http://pucko73.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0