Shoping dag

I dag har det handlats kan jag säga, från tidig morgon till sen kväll.
Emil har numera en 105 cm bred säng som det är gott om plats i när hans pappa ska ligga brevid om natten.
En fräsch säng som vi hittat jätte billigt på blocket, love it! Nicke var stack i väg i morse och hämta den.
När han kom tillbaka så stuvade vi in oss i bilen och åkte på cykeljakt, och vi hade lovat Emil att inte åka hem förrän vi hittat en cykel till honom, kosta vad det kosta ville.
Vi började i Gustavsberg, och tack och lov blev det jackpott i första affären. Där hade det en blå och silver färgad cykel som det måste ha stått Emil på. Ihop monterad i butiken så fanns det bara en rosa som man fick provcykla på, och Emil blev ganska förtvivlad då vi ställde fram den och bad honom sätta sig på den.
-Jag vill inte ha en ROSA cykel! Kom det ganska fort, men när vi förklarade att den i kartongen var blå så satte han sig motvilligt på den. Men när han väl börjat trampa runt inne i affären så hade han glömt bort allt vad rosa var och vi fick knappt av honom från den och han ville absolut inte lämna den i butiken.
Och för Gry var det kärlek vid första ögonkast men denna rosa glittriga skapelse, trotts att hon är på tok för liten så lyckades hon klättra upp på den och satt där och sprattlade när hon försökte nå pedalerna och såg såååå nöjd ut. Tills vi lyfte av henne, då slogs stora sirenen på....... Till Gry köpte vi en röd trehjuling trotts att hon inte når till pedalerna ens på den, men det hade varit elakt att inte köpa något till henne.
Köpte med en styrstång och lite nya lysen till min cykel när vi ändå höll på.

Planen var ju att åka hem och fixa cyklarna och komma ut och provköra dom lite under eftermiddagen, men när spenderar brallorna ändå var på så tog vi en sväng till IKEA också.
Pojken måste ju ha en ny bäddmadrass till sängen, visserligen har Maarit en i rätt storlek som bara ligger och skräpar men det är den tunnaste varianten. Så vi köpte en lite tjockare till han. Och när vi ändå var på IKEA så handlade vi lite nyakuddar, reflexvästar är alltid bra att ha och en massa varmkorv slank ner.

På vägen hem så kom vi på att det måste ju inköpas ett madrasskydd också, svängde in på ICA MAXI och gjorde det och då passade Nicke även på att köpa ett nytt halkskydd till badkaret.
Ja och när vi väl kom hem så hade ju tiden sprungit ifrån oss. Men eftersom vi lovat barnen en cykeltur så var det bara att börja plocka och skruva ihop dom. Och när Nicke börjar packa upp trehjulingen så ser han att den är SÖNDER!!!!!! Fan helvetes jävla skit!!!!!!! Hålet där styret skulle ner hade kommit i kläm någonstans och var buckligt och obrukbart. Ja det var ju inte mycket att göra åt det då, mer än att se hur Gry bryter ihop fullständigt.

Jag och Emil kom oss ialla fall iväg på en liten cykeltur i området, och jag måste ju säga att han var jätte duktig. Han trampade på och tog sig fram, kom ihåg att både titta upp och styra och oftast kom han ihåg att bromsa med när det behövdes. Men det blev jobbigt i uppförsbackarna, och de har vi ju ganska gott om. Det är ju här styrstången skulle ha kommit in i bilden. MEN eftersom Emil är så himla kort så måste sadeln vara nere på de absolut lägsta och styrstången skulle ju givetvis fästas under sadeln. Så killen får helt enkelt lära sig att kämpa i uppförsbacke och bromsa i nerförsbacke. Styrstången kan vi ta när han ska lära sig att cykla utan stödhjul.

Gry blev ganska nöjd när vi kom in och hon fick sitta en stund på Emils cykel och jag puttade runt henne inne i lägenheten. Men i morgon får Nicke ta sig en tur till Gustavsberg och byta den trasiga trehjulingen mot en hel, och på den får vi väl sätta koppel och dra den tills Gry når ner och kan trampa själv.

Behöver jag säga att de var två trötta barn här resten av kvällen som gång efter annan bröt ihop fullständigt bara man sa halv sju. Och när vi började möblera i deras sovrum och tog ut spjälsängen och lyfte in nya sängen och bäddade så blev det bara för mycket för Emil och han fick ett totalt bryt och alla säkringarna som fanns kvar brann, och vi kunde inte annat än små le åt honom. Ja de somnade fort båda två när de väl kom i säng.

Kommentarer
Postat av: Lenis

Herre gud vilka shopoholics! :) Men det är ju kul med nya grejer... Emil såg rätt nöjd ut med cykeln i alla fall!

2008-05-01 @ 22:29:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0