Sandhamn

Då är man åter i vekligheten igen då!!!!!!
Som vanligt har vi haft en fantastisk vistelse på Sandhamn men tyvärr så var gårdagens middag med julbord lite av ett antiklimax, då det inte alls höll samma standard som det brukar.
I år hade de fått för sig att ha ett allternativt julbord med lite asiatiska och amerikanska inslag tillsammans med det traditionella. Det lät jätte spännande tyckte jag, men om man nu ska ge sig på sånt så vill det ju till att man har en kock som behärskar det. Och så var ju verkligen inte fallet, och av det traditionella så var det ganska fattigt och torftigt också. Men värst av allt var det ändå när jag klev in i efträtts rummet, snacka om besvikelse. Inte ens i närheten av vad det varit tidigare år. Tidigare år har det varit så mycket att man inte sett bordet under alla läckerheter och de har t.o.m byggt flera etage så att allt ska få plats, och minst 5 olika sorters tårtor och godis i drivor. Men i år var det mest skrattretande, så fattigt och fjuttigt att det inte var klokt. Och jag tyckte överlag att servicen och kvallitén var mycket sämre än det brukar. Det var grisigt och dåligt påfyllt mycket var sslut och det tog tid innan det fylldes på. Var det inte skinkan som var slut så var den full i fett eller så var tallrikarna slut eller så saknades det bestick. Och nej det är ju inte riktigt vad man betalar tusenlappar för. Och serverings personalen var inte allert och ingav inget proffesionellt intryck. Hela julbordet gav en kännsla av finlandsbåt, och vill jag ha det ja då åker jag finlandsbåt. Och att dömma av klientelet som var där så började vi undra om de annonserat på någon av finlandsbåtarnas terminaler och reat ut 1:a advent på Sandhamn för halva priset. För i vanliga fall så brukar det vara knökafullt av odrägligt rika snobbar som skrävlar vitt och brett om hur mycket pengar de har och jag och Nicke brukar roa oss med att fnissa åt dom och häpna över hur onödigt mycket pengar endel har. Och ja med facit i hand så föredrar jag det sällskapet trotts att man kan bli alldeles matt i pälsen av dom, för de vet i alla fall hur man uppför sig jämfört med det idiot gäng (kom troligen direkt från samhällets bottenskrap) som oturligt nog var där samtidigt som oss.
Ja nu låter det ju som om hela visstelsen var skit och att allt smakade pyton, men så var det ju inte. På båtresan ut delade vi på en flaska vin och åt lite så vi skulle stå oss till kvällen. Vädergudarna var med oss och gav oss ett härligt väder om än lite gråmulet, så när vi kom vid 13-tiden var ute och njöt av den fantastiskt vackra ön och promenerade runt så länge det var ljust, något frusna så värmde vi oss med lite kaffe inne innan vi fick tillgång till rummet vid 15-tiden. På rummet plockade Nicke fram en liten suprise, en flaska champagne, Andre Cloudet och ljuvliga choklad hjärtan som både var ekologiska, rättvisemärkta och skit dyra. Men såååå goda! Och champagnen var ju tyvärr inte den 5000 kr Andre Cloudet som vi drack i våras, utan en betydligt billigare men faktiskt fantastiskt god. Jag tror att den slår Moet faktiskt, en ny favorit kan man säga.
Och på rummet hade vi i alla fall fantsatiskt sällskap, av varandra och hade inga som hellst problem att fördriva tiden tills det var dags att gå och äta.
Och visst fanns det sånt som smakade ljuvligt också, bla vinet som vi drack till. Tyvärr kommer jag inte ihåg vad det hette men det var otroligt gott. De hade många olika sorters lax, den ena godare än den andra, jansson hade de lyckats utmärkt med och choklad moussen var på topp.
Och frukosten i morse gick ju inte av för hackor den var helt klart i världsklass, och den njöt vi av i stora drag innan det var dags att ta båten hem igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0