Gott nytt år

Nu har vi lämnat 2008 bakom oss och 2009 är nu framför oss som ett oskrivet blad. Årets första dag började lite besvärligt kan man ju säga. Så bakis som jag varit idag har jag inte varit sen någon gång innan jag fick barn. Ja så det har varit en riktigt ynklig Nina här idag, och jag har varit såååå sjuk. Fast det var det värt, för vi hade så galet kul igår. Party natten lång hos Enbrands.

När vi kom så fick vi champagne som välkomst drink och jordgubbar till det. Mumsfilibabba!

     

Mina nyårs fina barn.

   

Middagen var så fantastiskt god att man hade ju järna backat flera gånger om det bara funnits plats i magen.

Förrätten stod Lingemarks för. Det var toast gjord på Henriks honungsgravade lax och räkor och till det vitt vin och en snaps.

Varmrätten stod värdparet för och det var helstekt oxfilé och potatisgratäng och en fantastiskt god sallad som innehöll allt möjligt smått och gott bla honungsmelon och avocado. Och till det rött vin och mera snaps till den som ville!

Efterrätten stod vi för och jag hde gjort en chokladtårta á la Varenne, eller första hjälpen mot allt som den också kallas.
Garnerad med hallon och så grädde till det. Kaffe drack vi till det och avec....och det var nu samboccan åkte fram Puh!!!!!

Och på begäran kommert här recepter på tårtan

1 dl starkt kaffe
250 g mörk choklad, jag använder fazer bak och mat choklad.
250 g osaltat smör
2 dl socker
4 ägg

Sätt ugnen på 175 grader och klä en form med löstagbara kanter med aliminiumfolie.

Häll kaffet i en kastrull och värm det, sänk värmen på plattan. Bryt sönder chokladen och lägg den i kaffet, rör om tills chokladen smält.

Tillsätt smör och socker växelvislite i taget, rör hela tiden så att allt blir väl blandat.

Lyft kastrullen från värmen. Vispa upp äggen och rör ner dem i choklad massan.

Häll smeten i formen. Grädda tårtan i ca 1 timme. Låt tårtan kallna och ställ sedan in den i kylskåp så att den stelnar över natten.






Efter maten var det dags för de små att få komma ut och panga lite fyrverkerier, det var spännande.



Och sen var det Singstar som gällde för hela slanten. Kanske är det så att vi måste köpa oss ett playstation, för jösses vad kul det var. Vi sjöng och vi sjöng med enda avbrott i vårat sjungande just under tolvslaget då det pangades högt och lågt och skålades i champagne.
Det var tre tappra barn som var vakna och det var Emil, Gry och Oliver. Fast även de hade tagit sig små tupplurar för att orka med. Och en liten tös somnade så sött i soffan trotts vårat sjungande.



Maarit gjorde ett tappert försök att få till en fin familjebild av oss, men det var inte så lätt. Eller vad sägs om familjen mupp!



Ja hon gjorde några försök, men lyckades inte. Var det inte den ena som blund så var det den andra som titta bort och mamman ser mest missnöjd ut med det mesta....ellert är det bara så att hon är skit full hahah ja så kan det vara.

     

Ja det var en riktid dunder och brakfest och i dag mår man som man förtjänar. Men kul var det. Nyårsafton var näst intill fulländad, det ända som saknades var ju förståss Katja. Men hon var med på telefon en stund!

Idag har vi inte fått många knop gjorda, legat och degat i soffan mest. Maarit försökte säga att det var strålande solsken ute att det kunde ju vara trevligt att få lite sol på sig. Men det var ingen som nappade på det.

I morgon är det arbetsdag igen och dags att gå till jobbet och gästspela lite, ja det har ju varit ganska behagliga arbetsveckor den senaste tiden.

Kommentarer
Postat av: Katja

Hahaha, ja familjen Mupp var det. Lustigt med tanke på vilja linslöss ni verkar vara annars hela bunten ;-)

Du mår som du förtjänar gumman. Jag var inte liiite avis på dig då när vi pratade. Du full och lycklig, jag fet med förvärkar på soffan. Jao.

2009-01-01 @ 21:53:51
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Klenis

Ja det där med att platsa på kort hela familjen är näst intill ett omöjligt projekt, men jag tycker ni är söta ändå! :)

Vad gäller sambocca så kan du ju alltid fråga Stefan om hur han mådde dan efter att din storasyster lurade i honom några flaskor... :)

GOTT NYTT ÅR!

kram

2009-01-02 @ 14:07:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0