Skansen

I dag var det en perfekt dag för att gå på skansen. Och det är ju en alldeles utmärkt aktivitet att börja semestern med dessutom. Vädret var som gjort för att vara där, ganska mulet och lagom varmt. Redan hemma så la vi upp planen att Akvariet och Lill-skansen skulle besökas och övrigt om ork och lust fanns.

Både Gry och Emil blev som eld och lågor när vi berättade vart vi skulle, och när de fick veta att vi skulle åka kommunalt så blev lyckan fulländad. Och akvariet var precis den succsé som jag väntat. Lemurerna är ju hur kul som hellst när man få komma dom så nära. Och surikaterna var vi ganska överrens om att de nog var de coolaste djuren som bara låg där och latade sig och solade magen. Emil som har minne som en elefant blev visserligen lite besviken över att den elektriska ålen inte fanns kvar. Men han nöjde sig med svaret att den hade nog levt klart och nu var död. Och glömde bort den i samma veva som han fick syn på hajar och krokodiler. Gry talade om ganska snabbt att spindlar inte är hennes grej, men en orm kan hon tänka sig att ha hemma. Och både Emil och Gry  var morska och klappade boa ormen Snoddas i klapp och kel hörnan, men ingen var direkt sugen på att klappa den gigantiska och lurviga spindeln som fanns där också.

På Lill-skansen var det ganska fjuttigt i inhängnaderna då det var lite för varmt får de små bebisarna och de fleste hade sökt sig in i svalkan. Men Gry stod i alla fall länge och beundrade napp brunnen och var alldeles förstummad över att det finns så mycket nappar. Men att lämna sin egen var det verkligen inte frågan om.
Eftersom besöket på Lill-skansen gick så fort fanns det både tid och ork till att titta på annat, ja i alla fall för Emil för Gry ville sova en stund i vagnen. Det blev lite utter, björn, ugglor och älg. Och så gick vi och kollade på renarna så han får veta hur torrkött ser ut när det lever.
I kåtorna var det lite aktivitet som Emil ville vara med på, och fick baka sig en gaahkoeh. Och den mumsade han i sig med frisk aptit.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0