Nationaldagsfirande

I går var det sverigesnational dag och den tillbringade vi med våra goa vänner Enbrands. Som vanligt hade vi det fantastiskt trevligt i deras sällskap. Vi var dit bjudna på sill lunch och nubbe. Och Elisabeth hade gjort en galet god gubbröra som jag åt på tok för mycket av och så var det lax och sill i olika former och färskpotatis och ägg. Vid sånna här tillfällen äter jag både potatis och kavring! Ja en nubbe slank ner även det. Efter maten blev det lite chokladkaka med svenska jordgubbar och till det så drack vi bubbel, ja en kopp kaffe slank ner också.
När vi var mätta och belåtna så gick vi till Edsbergsparken där det är stort firande varje år. Men det var ju inte jätte varmt där ute så tur var det ju att vi kom så pass sent, för man ville inte stanna där någon längre tid.

I dag har solen tittat fram, jätte skönt. De som får i den här familjen har varit i väg och röstat på morgonen och sen åkte vi i väg till Stinsen för att inhandla lite badkläder till barnen och Gry var i akut behov av trosor då hon över en natt blivit helt torr på dagtid. Visste väl att vattkoppor skulle vara bra för någonting, har man fullt av koppor i de nedre regionerna så vill man inte göra i från sig i blöja utan väljer att bli en stor tjej och gå på potta/toa.
Det blev lite grekiskt till lunch på Stinsen och sen sövde vi barnen i bilen en liten stund då vi åkte ut till Vaxholm. Årets första besök i sommarstaden och årets första mjukglass. Fast det var ju ganska kallt där ute men en liten stund höll vi ut så barnen fick se lite båtar och motorcyklar.

Veckan som gått har bestått av ganska mycket dåliga val i matväg och det är jag ju inte helt nöjd med. Men i bland måste man få falla tillbaka i dåliga vanor och gotta sig i lite gosaker. Måndag i morgon, ny vecka och nya friska tag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0