Sjuk igen

Min lilla gulle Gry är sjuk igen, hög feber och ser allmänt risig ut. Det började redan igår med att hon var ovanligt pipig och gnällig och efter middagen så tog jag tempen på henne och mycket riktigt, över 38 grader. Och det var bara början!
Hon somnade i mitt knä när vi tittade på Bolibompa men det var en orolig sömn. När jag la över henne i sin egen säng så vred och vände hon på sig och gnydde oroligt och vid 22-tiden vaknade hon och var het som en kamin och grät hjärtskärande. Gav henne en alvedon och så somnade hon om ganska snart i en nu lugnare sömn. Men det skulle inte vara hela natten. Någon gång mitt under den svarta natten så blev hennes system överfullt av slem och i flera omgångar kräktes hon gul-grönt segt slem och var alldeles olycklig. Och det var lite oväntat att hon gjorde det för det fanns inga förvarningar alls på att hon skulle vara så slemmig så jag fattar inte riktigt vart det kom ifrån. För hon har ingen nämnvärd hosta och låter ren på sin andning. Jaja slem kom det och huvudsaken var ju att det kom ut. Men sängen hennes var inte så gullig längre så vi tog över henne i våran säng och där somnade hon om ganska fort och sov en feberhet sömn.

Någon gång på småtimmarna vaknar jag av att Emil gråter alldeles olyckligt i vårat sovrum, och först ser jag inte vart han är. Men efter en stund lokaliserar jag honom till Nickes fotände. Och när jag frågar vad det är så svarar han alldeles olyckligt:
-Jag blev såååå rädd, för när jag kom in här så fick jag inte plats någonstans.
Snacka om trauma att komma in till mamma och pappa och inte få plats i deras säng. Ja vi makade givetvis ihop oss så att Emil också fick plats. Alla somande om slutliget trotts att vissa av oss fick sova med antingen rumpan eller knäna utanför, beroende på vilken sida jag låg. Att ligga på rygg fanns det inte plats för, vi skulle behöva en bredare säng så alla får plats samtidigt.

Och Gry är ynklig i dag och man får nästan hjärtvärk när man tittar på henne. Jag och Emil var ner till affären och köpte lördagsgodis och så hittade vi lite gulliga och mjuka videung som vi plockade med oss till Gry. Och tappert petade hon i sig några godisar men hade just ingen ork till fler. Ja det är bar att hoppa spå att inte Emil blir sjuk nu lagom tills de ska åka upp till fjällen.

Kommentarer
Postat av: Katja

Usch, låter jobbigt. Här har vi oxå en sjukling. Gabriel snorar och hostar så det står härliga till, så inatt får pappsen sova inne hos honom hela natten. För vi vet redan nu att annars har vi en ledsen Gabriel som kommer intassande hos oss mitt i natten, och han kan lika gärna få slippa den promenaden. Håller tummarna för att Emil klarar sig, så han får det kul i fjällen.

Kramis

2009-03-21 @ 23:51:53
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Lenis

Uff, stackarn... här hemma har vi också en sjukling som haft feber i flera dagar o vill gå o lägga sig hela tiden... hm

2009-03-22 @ 17:18:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0