Bröllopsdag

29 augusti 2009 var den dagen jag och Nicke tackade jag till att leva med varandra inför vigselförättaren. Men är det då man ska fira sin bröllopsdag? Inte om man frågar mig. För mig och även för Nicke kommer våran bröllopsdag alltid att infalla sista lördagen i augusti oavsett datum, för det var just det det var när vi gifte oss.

Så igår firade vi våran bröllopsdag, och det började med en guldfylld pressent från min make vid frukostbordet som fick pryda mina öron och den avslutades med en fantastisk middag på Edsbacka Världshus. Barnen var i tryggt förvar hos Enbrands där de åt pizza och hade det fantastiskt bra.

Jag och Nicke började med ett glas champagne var, Taittinger Brut Réserve.

Till förrätt åt jag tartar på lax och laxrom som var gudomligt god. Och Nicke åt rencarpaccio med syltade kantareller och hjortronvinaigrette som inte heller verkade gå av för hackor.

Varmrätt för min del blev stekt marulk med chablissås, chatkakrabba och forellrom och Nicke tog sjötunga meuinière. Till förrätt och varmrätt så delade vi på en flaska österrikiskt Langenloiser Pinot Noir från 2003. Och jag blir alltid lika imponerad när man beställer vin på rekomendation. Smakerna bara exploderade i munnen.

Till efterrätt blev det chokladterrin med bärcoulis och till det ett glas Delitia Recioto, och det var så sagolikt gott att det måste provas igen. Nicke tog en kaffecombo beståened ev espresso, chokladtryffel och cognac.
Och när alla rätter var avklarade tog Nicke en whiskey, själv var jag så proppmätt så jag var nöjd med att bara sitta och jäsa och däsa en stund.

En fantastisk kväll med bästa tänkbara sällskap.

Kommentarer
Postat av: Maarit

Grattis kära syster på er dag!!! Tänk att jag tycker precis som du.. firar gör man på lördagar och gud vad gott det lät allting.. mm.. Kraaaam.

2010-08-29 @ 23:52:46
Postat av: Nina

Grattis själv kära syster. Kan rekomendera Edsbacka Världshus varmt. Väl värt ett besök oavsett om man har något att fira eller inte.



Hur var din lördag? Gott bubbel och guld som glimmra?

2010-08-30 @ 09:39:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0