Långhelg

Eftersom dagis och skola haft stängt torsdag och fredag för planeringsdagar så började helgen lite tidigrare för min del. Nicke var hemma med de små i torsdags och efter lunch så åkte han iväg för att lämna dem i Nynäshamn hos Maarit där de skulle sova över. Sen kom han och hämta mig på jobbet och jag kunde påbörja min helg. Eftersom vi fick en barnfri kväll sådär mitt en torsda så gick vi mer på Krutan och åt en brakmiddag med betoning på brak. Det var libanesislk Meza för hela slanten och eftersom det tog så lång tid att avnjuta denna delikata middag så han vi med att tömma två flaskor rött till. Mycket gott och vi var mer än mätta när vi gck hem.

Det blev inte mycket till sovmorgon på fredagen eftersom Nicke skulle iväg och jobba och då jag ändå var vaken så gick även jag upp. Hade lite mysmorgon och njöt av tystnaden tills det var dags för mig att ge mig av. 11.00 hade jag en tid hos Evis i Vallentuna för att fixa naglarna. Och när de var klara så tog jag sikte på Nynäshamn för att leta rätt på mina barn. Det tog sin lilla stund att åka ut dit kollektivt kan jag ju säga, men vid 14-tiden var jag framme och Maarit, Abbe, Emil och Gry mötte upp mig. Vi gick och fikade lite vid hamnbodarna då jag var hungrig som en varg och de övriga var glass sugna i värmen.

På väg till Maarit så slank vi in på Åsas kläd- och leksaksförmedling. Ett fantastiskt ställe som man kan göra världens fynd på, och jag önskar att det låg lite närmare. Hittade en så gott som oanvänd trampbil till Emil, Gry hittade en ny hund som nästan är större än hon själv och så lite annat smått och gott fick vi också med oss.

Nicke kom även han ut till Nynäshamn efter han slutat jobba. Och till middag åt vi diverse skaldjur så som kräftor, räkor, ostron och kungskrabb ben och så drack vi bubbel till det. Mumsigt värre! Vi sov kvar där och morgonen där på när vi ätit frukost så gav vi oss av därifrån. Vi funderar på att göra om det varje fredag! Hehe.

Klockan han bli ganska sent på eftermiddagen innan vi kom hem då vi strosat runt i Nynäshamn och åt lunch innan vi åkte hemmåt. Väl hemma så satte vi igång och städa vårat hem.

Idag har vi varit till Stinsen och handlat lite "terminstart grejjer" och strosat lite. Eftermiddagen spenderades ute i lekparken och Emil trampade runt på sig trampbil och Gry puttade runt på sin vagn där en av helgens nya hundar låg. Det blev nämnligen en till ny hund idag då vi var in på BR.

Och efter middagen så satte jag igång att leta rätt på alla våra småpengar som ligger och skramlar här och var i diverse burkar skålar och sparbössor och hittade 1530 kr! Och de vägde 5.98 kg! Det ska jag släpa på i morgon för att ta med till banken. De går oavkortat in på vårat Turkiet-konto. 9 september kan man börja boka nästa sommars resor hos Ving, och vi ska hänga på låset så vi får bästa tänkbara resa under två veckors tid.


Kommentarer
Postat av: Styvmamman Maarit

Ja om Emil får bestämma flyttar han hit.. Gry ska börja kalla mig mamma för jag är ju som hon säger " en såndär styvmamma som man är tills man dör"... Vet inte riktigt om det är bra eller dåligt???? Tack för trevligt en trevlig kväll! Kram!

2010-08-22 @ 23:16:41
Postat av: Katja

Vad skönt det låter. Och gott =)

Börjar fundera lite smått på en resa till Madeira nästa år kanske, fast utan barn i så fall. Man får se, kanske vi inte klarar oss en hel vecka utan de små vildingarna =)

2010-08-23 @ 08:02:18
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/
Postat av: Nina

Maarit, vi kommer varje fredag nu!!!!

Katja, det låter inte dumt med en resa till Madeira men varför utan barnen? Jag hade nog inte överlevt en vecka utan mina troll tror jag hahaha.

2010-08-23 @ 20:56:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0