Nyårshelgen

Vi har haft en alldeles fantastisk och perfekt nyårshelg på alla vis. Bus och lek i snön, god mat och dryck och sällskap i världsklass. Vi var ute i Angarn hos Lingemarks i deras nyköpta hus och totalt var vi 8 vuxna och 8 barn. Och nu önskar sig Emil ett hus med en trappa som har TVÅ julgranar.

Vi dök upp något senare än planerat då vi just inte hade något flyt med någonting under förmiddagen, men 14.30 var vi på plats. Medans några av oss vuxna stannade inne och började förbereda maten som skulle intas under kvällen så gick resten ut och lekte i snön, det var skidor och pulka som gällde.

Lite ryskt bubbel till fördrink och till det salta tunnbrödchips som var doppad i mörk choklad och toppad med en gnutta chili. Fantastiskt gott!

Sen var det förrät som bestod av crustader med skagenröra toppad med röd rom, gravad lax och gurka toppad med svart rom och till det drack vi ett Riesling.

Till varmrätt blev det tournedos med rotfruktsgratäng, haloumi ost, pepparsås och grönsallad och till det fanns det lite olika alternativ på rödaviner att dricka till.

Sist men inte minst så var det kladdig chokladkaka som var galet god med fruktsallad i balsamvinäger, kaffe och ett glas av valfri spritsort.

Mycket och fantastisk god mat till stora och små. Barnen roade sig med att ha disco nere i lekrummet och bygga maskinexpo uppe på övervåningen, och där imellan äta lite godis och chips.

Vid 20.00, mellan varmrätt och efterrätt så var det dags för lillanyårsafton och klä på barnen och ta på dem hörselkåpor och ut och panga lite raketer, spännande.

En efter en började barnen att krokna och endast en taper liten kille höll ut till 12-slaget, och det var Emil som kämpade så hårt. Och efter att ha skålat med alla oss vuxna och tittat klart på raketerna så gick även han och la sig utan protester.

Och klockan han nog bli en heldel innan vi vuxna insåg att det var dags att sova.

En ny dag och ett nytt år nalkades och ett fantastiskt vinterväder bjöds det på. Så efter att vi alla ätit en brakfrukost så klädde vi på oss och begav oss ut i snön och pulsade. Och eftersom ingen var helt körduglig så blev vi kvar i stort sett hela dagen, men lagom tills det var dags för middag så var vi åter i Edsberg. Och laga någon middag kände vi inte för så vi svängde in på pizzerian i centrum, och den idén hade visst resten av Edsbergs befolkning fått.

Igår var vi alla lite trötta och hängiga så det blev en dag av shoping på Stinsen. Var in på Stadium och handlade lite till mig, och det blev en fleece jacka och en munkjacka. Och på el-giganten så slog vi äntligen till på en tvättmaskin. Den får vi hem nästa vecka, så snart slipper vi och grannarna dånet från våran gamla.

Och i dag har vi njutit av de fantastiska vintervädret och tog en promenad till Väsjöbacken och tittade på alla som åkte utför. Emil blev eld och lågor när han såg två skotrar och ville inte riktigt lämna detta fantastiska ställe. Men tillslut fortsatte vi vår promenad igenom skogen.

Mer perfekt än så här kan knappast en nyårshelg bli. Tusen tack till familjen Lingemark som arrangerade denna nyårsfest, hoppas att ert hem så småningom blir sig likt igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0