Helgen som blev inställd

Det var en hel del kul som inte blev av denna helg pga magsjuka, vi får ta det roliga en annan gång.

Vaknade fredag natt vid 02.00 tiden av att Emil ropar och låter konstigt. Med blixtens hastighet var jag inne på hans rum och möts at en helt nerspydd Emil och säng. Nicke lyfter in Emil i duschen och jag tar itu med sängen. Tillslut har vi fått pojken ren, sängkläderna i tvättmaskin och bäddmadrassen ställer vi ut på balkongen tillsvidare, så vi slapp den kräksjuka lukten tills vi var lite piggare och redo att ta itu med att tvätta upp en bäddmadrass. Emil kräks lite till i badrummet men får då fatt på en hink. Vi bäddar ner honom i våran säng och hoppas på att han ska få sova lite till. Givetvis vaknar Gry då vi äntligen lagt oss och släckt lamporna. Självklart så tror vi att vi ska finna även henne nerspydd, men hon villa bara ha någon att sova med. Så hon fick komma äver i våran säng hon med. Jag och Nicke gjorde ett stopp vid barskåpet och tog oss en varsin whiskey för att ha ihjäl eventuella kräksjukor i våra magar innan jag gick och la mig hos barnen och Nicke la sig i Grys säng.

Knappt hade vi sovit en timme inna Emil väcker mig och säger att det är dags igen. Så där sitter han den lilla stackars pojken och kräks i en hink sittandes i min säng. Gry står bakom och klappar han på ryggen, jag hjälper till att hålla hinken och Nicke springer och hämtar papper och vatten.

Tillslut så lugnar det ner sig och vi får sova i några timmar. Vid 6-tiden vaknar vi igen och vi beslutar oss för att förflytta oss till soffan och bädda ner oss där. Gry mår fortfarande bra och lika så jag, Emil däremor ser ut som sju svåra år. Han som är så tunn och smal i vanliga fall ser ännu tunnare ut och är alldeles gråblek i färgen och har mörka ringar under ögonen. Och han är så törstig, men jag vågar inte riktigt ge honom något för jag inser att det kommer att komma upp omedelbert. Jag blandar i ordning ett glas Resorb och drar upp det i en spruta och ger honom milliliter för milliliter, en i taget. Efter ett tag så vill han verkligen inte ha denna saltblandning utan frågar om han inte kan få lite the. Och jag ger med mig och gör en kopp the till han, långsant dricker han ca 3 munnar och ställer sedan bort koppen. Och efter 15 minuter så kräks han igen. Jaha, det var bara att lägga ner all dryck ett tag och endast ge han vätskersättningen en milliliter i taget. Och så höll vi på i ett par timmar, och slutligen kunde han ta mer och mer. Vid 11-tiden kunde han t.o.m dricka lite vatten som han fick behålla. Och vid 12 åt han en rostad smörgås som även den fick ligga kvar, sen somnade han. Och när han vaknade hade han 39 grader feber. Men nu fick han i alla fall behålla det han stoppade i sig.

Ingen annan har tack och lov insjuknat....än kanske man ska tillägga. Men nu har det gått över 24 timmar sedag sista kräkset. Men jag är i alla fall glad om inga fler sängar kräks ner. För vilket jobb det är att tvätta madrasser, och vilken tid det tar för dem att torka. Emil får kanske tillbaka en mycket ren säng i morgon kväll.

Så att åka och hälsa på mamma på sjukhuset är inte att tänka på denna helg i alla fall. Nicke skulle hämtat en loftsäng till Emil i går, men det blev uppskjutet det med. Och tack och lov att han inte hunnit få sin nya säng och kräktes i den, ja man får vara glad för det lilla. Och kanske att Nicke kommer iväg idag och hämta sängen.
Och inget tårtkalas ute i Angarn blev det heller. Lenita har fått klara av sitt födelsedags firande helt utan våran hjälp i år. Men det får vi ta igen en annan gång!

Kommentarer
Postat av: Utlandsmamman

Usch vilken mardrömshelg. Eller ja, riktig mardröm hade ju varit att alla blev sjuka, så man får väl vara glad för det lilla.

17e april säger vi då? Puss och kram

2010-03-11 @ 05:17:29
URL: http://utlandsmamman.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0